Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Featured Projects

Soave small WinerySoave small WinerySoave small WinerySoave small WinerySoave small WinerySoave small WinerySoave small WinerySoave small Winery

No Comments
By Mr. white

On 24, Lug 2018 | No Comments | In | By Mr. white

Soave small Winery

Text coming soon

 

Project Tipology: New realization
Project design: 2018
Construction Date: 2018/2019
Location: Dossobuono, Verona IT
Client: CF Costruzioni Srl
Integrated Design: arch. Saverio Antonini, ing. Mirco Chiozzini, Daniel Garcia Barbero, ing. Tiziano Milani

Residence Lu.Na.ReResidence Lu.Na.ReResidence Lu.Na.ReResidence Lu.Na.ReResidence Lu.Na.ReResidence Lu.Na.ReResidence Lu.Na.Re

No Comments
By Mr. white

On 24, Lug 2018 | No Comments | In | By Mr. white

Residence Lu.Na.Re

Text coming soon…

 

Project Tipology: New realization
Project design: 2018
Construction Date: 2018/2019
Location: Dossobuono, Verona IT
Client: CF Costruzioni Srl
Integrated Design: arch. Saverio Antonini, ing. Mirco Chiozzini, Daniel Garcia Barbero, ing. Tiziano Milani

Residence La Val | 2018Residence La Val | 2018Residence La Val | 2018Residence La Val | 2018Residence La Val | 2018

No Comments
By Mr. white

On 13, Mar 2018 | No Comments | In | By Mr. white

Residence La Val | 2018

The green building project of a new residential building, is realized on the request of the company CF Costruzioni, and is located in a district of a typical village of
the Pianura Padana.
Architectural research has led to the experimentation of a simple and at the same time innovative language, where volumes refer to tradition
while a partially transparent metallic skin
, detached from the building, designs a new enclosure that filters light and avoids overheating of the walls.
The 7 apartments are all equipped with large terraces, designed as an extension of the living spaces. Great attention was paid to the choice of materials,
which are the most natural possible:
no coat, only clay and air as insulation reaching a transmittance of 0, 18 W / mqk for the perimeter walls (45.5 cm thick);
wood floors exposed, free of treatments / paints.

The great innovation perpetuated with this project is the plant engineering. The entire complex has been designed
to be in symbiosis with the environment, in fact there is no connection to the GAS network.
The main energy source will be the electricity obtained from the photovoltaic system equipped with patented accumulation batteries: not 7 photovoltaic plants,
but a single centralized one that supplies energy to the entire building according to the management logic of Easytech Srl.

A real integrated project that wants to launch a challenge: a sustainable building, ready to be placed in a real smart grid.

 

Project Tipology: New realization
Project design: 2018
Construction Date: 2018/2019
Location: Dossobuono, Verona IT
Client: CF Costruzioni Srl
Integrated Design: arch. Saverio Antonini, ing. Mirco Chiozzini, Daniel Garcia Barbero, ing. Tiziano Milani

Back To Campi | 2017Back To Campi | 2017Back To Campi | 2017Back To Campi | 2017

No Comments
By Mr. white

On 19, Set 2017 | No Comments | In | By Mr. white

Back To Campi | 2017

A social project serving the earthquake communities. The meeting by accident with Roberto Sbriccoli, president of the Pro Loco in Campi, in the summer of 2017 opened… a real collaboration. Roberto’s idea is to keep alive the local community by building a new area with services that enhance the territory of the Sibillini Mountains and at the same time provide work for people in the country devastated by the earthquake. The project proposes a multifunctional sports center, a reception area, cultural spaces and activities to promote tourism.

Project Tipology: New realization
Project design: 2017
Construction Date: 2018/2019
Location: Campi (Norcia) IT
Client: Private
Integrated Design: arch. Saverio Antonini, ing. Mirco Chiozzini, ing. Tiziano Milani

Riqualificazione Parco Educandato “Agli Angeli” | 2013Riqualificazione Parco Educandato “Agli Angeli” | 2013Riqualificazione Parco Educandato “Agli Angeli” | 2013Riqualificazione Parco Educandato “Agli Angeli” | 2013Riqualificazione Parco Educandato “Agli Angeli” | 2013Riqualificazione Parco Educandato “Agli Angeli” | 2013Riqualificazione Parco Educandato “Agli Angeli” | 2013Riqualificazione Parco Educandato “Agli Angeli” | 2013Riqualificazione Parco Educandato “Agli Angeli” | 2013

By Mr. white

On 10, Set 2013 | In | By Mr. white

Riqualificazione Parco Educandato “Agli Angeli” | 2013

The Educandato Park “Agli Angeli”, located in the historical center of Verona, return, thanks to this project, to a new life. The project, signed by the Verona’s Superintendent, wants to restore the park to its former glory, combining the today’s requirements of the educational system in the historical plan. The realisation will take place by steps: in November were concluded the first two steps in the souther area. The first section sees the transformation of the bottom of the park from the wasteland to green space built into the act to accommodate the cars of employees of the school. The second , as well as an organic soil regeneration and green in general ( trees , flower beds , bushes , flowers) sees the restoration of the historic axis ( avenues ), the creation of a large lawn with seating and reorganization in the fields of ‘ teaching. Orography of the area south -west stands the new open-air theater that can accommodate more than 200 students in the summer months and offer the possibility of public events.

Kind of intervention: Exterior requalification
Project design date: July 2013
Realisation Date: September 2013
Location: Verona
Client: Educandato agli Angeli
Building Contractor: Fontana Srl
Architects: arch. Saverio Antonini, arch. Marco Buonadonna, arch. Dalila Mantovani
Net internal area: 24.500 m2 (first part completed: 9.000 m2 )

Qishi Pavilion | 2013Qishi Pavilion | 2013Qishi Pavilion | 2013Qishi Pavilion | 2013Qishi Pavilion | 2013Qishi Pavilion | 2013

By Mr. white

On 29, Apr 2013 | In | By Mr. white

Qishi Pavilion | 2013

Kind of intervention: Exterior design
Project design date: 2012
Realisation Date: 2013
Location: China
Client: Awawa
Architects: Roberto Davolio, Marc Brulhart, Saverio Antonini, Dalila Mantovani
Surface area: 24,00 sq m

Ingresso Educandato “Agli Angeli” | 2012Ingresso Educandato “Agli Angeli” | 2012Ingresso Educandato “Agli Angeli” | 2012Ingresso Educandato “Agli Angeli” | 2012Ingresso Educandato “Agli Angeli” | 2012Ingresso Educandato “Agli Angeli” | 2012

By Mr. white

On 29, Mar 2012 | In | By Mr. white

Ingresso Educandato “Agli Angeli” | 2012

On a portion not original of the Austrian city wall built in the mid 800, was made the new vehicle entrance to “Educandato”. Made entirely of iron, this gate is composed of two geometric elements of different shape and sizes with clear references to the Scarpa’s philology.

Kind of intervention: Realization of an automated gate
Project design date: 2012
Realisation Date: 2012
Location: Verona
Client: Educandato agli Angeli
Building Contractor: Crivellaro
Architects: arch. Saverio Antonini, arch. Marco Buonadonna
Material: Iron

 

Masterplan Ex Gasometro | 2008Masterplan Ex Gasometro | 2008Masterplan Ex Gasometro | 2008Masterplan Ex Gasometro | 2008Masterplan Ex Gasometro | 2008Masterplan Ex Gasometro | 2008Masterplan Ex Gasometro | 2008Masterplan Ex Gasometro | 2008Masterplan Ex Gasometro | 2008Masterplan Ex Gasometro | 2008

By Mr. white

On 28, Mar 2008 | In | By Mr. white

Masterplan Ex Gasometro | 2008

Masterplan of the ex gasometer in Verona.

Kind of intervention: Project proposal of a masterplan
Project design date: 2008
Location: Verona
Client: Comune di Verona
Architects: arch. Saverio Antonini, arch. Carlo Mezzino, Studio Sinteco
Area Surface: 22.730 mq

Centro PolisportivoCentro PolisportivoCentro PolisportivoCentro PolisportivoCentro PolisportivoCentro Polisportivo

By Mr. white

On 28, Mar 2008 | In | By Mr. white

Centro Polisportivo

Localizzazione: Alpo – VR

The project for the redevelopment of the sports center Alpo answer to the need of integrate new features with the existing public spaces of the sports clubs. The intervention consists mainly in the design of new grandstands and a multipurpose room. A new roof, articulated on different levels and on two fronts perpendicular, collects and combines all the elements of the project: the tribune, the tower in the entrance and the multipurpose room.
Lottizzazione Centuria | 2008-2016Lottizzazione Centuria | 2008-2016Lottizzazione Centuria | 2008-2016

By Mr. white

On 27, Mar 2008 | In | By Mr. white

Lottizzazione Centuria | 2008-2016

The plan proposes a comprehensive system of open spaces of different scale and character. The rooms are organized around the courts or as terraced houses with private gardens to the front and the rear. On the back are grafted segments of agricultural land (urban gardens or orchards for use by residents) and the new system of public parks. Vehicular traffic, pedestrians and cyclists are integrated in a network with a clear separation of the areas. It is proposed a new type of street – parking green to access on the property, ensuring a precise infrastracture work of the urban system and the possibility that the plan will incrementally grow according to the needs of the actors involved, maintaining however a together consistency.

Kind of intervention: Lotting project
Project design date: 2008
Realisation Date expected: 2016
Location: Dossobuono, Villafranca di Verona
Client: Private
Building Contractor: still to define
Architects: arch. Saverio Antonini, arch. Carlo Mezzino
Buiding Surface: 37.181 mq
Volume insediable: 23.543 mc

Cheboksary Trade Center | 2004Cheboksary Trade Center | 2004Cheboksary Trade Center | 2004Cheboksary Trade Center | 2004Cheboksary Trade Center | 2004Cheboksary Trade Center | 2004Cheboksary Trade Center | 2004Cheboksary Trade Center | 2004Cheboksary Trade Center | 2004Cheboksary Trade Center | 2004Cheboksary Trade Center | 2004

By Mr. white

On 28, Gen 2004 | In | By Mr. white

Cheboksary Trade Center | 2004

Masterplan in the city of Cheboksary. A new urban block, located in the center, between the railway station and the bus station is the headquarters of the company Ermolaev, a shopping center, a few offices rail, a media library, a cinema, a large exhibition space and a square. The project is focused on the new building from the study of the concept of public and private, empty and full, open and closed. A large hall-covered garden, overlooking the new square, serves as fluxes distribution  and social accumulator.

Kind of intervention: Project proposal for masterplan
Project design date: 2004
Location: Cheboksary, Russia
Client: Private Company
Architects: arch. Saverio Antonini, arch. Henrik Hansen
Buiding Surface: 16.150 mq